Myrna Keizer

  1. Lunchtime! Avocado, tonijn en kombucha

    Lunchtime! Avocado, tonijn en kombucha

    Zin in een lekkere en gezonde lunch? Rooster twee volkoren broodjes en serveer met een gevulde avocado met tonijn, appel en vijgen chutney een heerlijk recept van Gezonde Dutchies! Drink hierbij een grote kop Sencha kombucha thee.

    Delicious! 

    Lees meer »
  2. Alcoholvrije cocktail #happy2020

    Alcoholvrije cocktail #happy2020

    Ook zo genoten van de feestdagen, maar nu toch echt toe aan een detox maand? Misschien doe je wel mee met Dry January en drink je een maand lang even geen alcohol meer. Mocht er toch nog een nieuwjaarsborrel op de planning staan, kijk dan eens naar dit alternatief voor champagne: 

    Alcoholvrije champagne cocktail 

    Ingrediënten: 
    - Rosemary's whisperer* (witte thee) 
    - bruisend water 

    Neem voor een glaasjes 1x schepje teaspoon Rosemary's whisperer en laat dit trekken in koud bruisend water. Voor de beste smaak laat je dit 4 tot 8 uur trekken in de koelkast. Maak het extra leuk met een framboosje erin! 

    Geniet van je alcohol vrije champagne cocktail! 

    Bron: Gezonde Dutchies 

    Lees meer »
  3. Hello DECEMBER

    Hello DECEMBER

    De tijd van het jaar om iemand anders te verrassen en jezelf te verwennen! Met een Teastreet cadeau maak je iedereen blij.
    Wij hebben een aantal cadeautips voor jullie op een rij gezet, niet alleen leuk maar ook nog eens natuurlijk en duurzaam! 


    1. Tea to go

    Je ziet het steeds vaker, mensen die hun eigen thermosbeker met koffie, thee of een andere warme drank meenemen voor onderweg. Net zoals plastic flesjes vervangen door drinkflessen of bidons, zouden we ook bewuster om kunnen gaan met kartonnen bekertjes. Met de Teastreet Tea to go beker neem je jouw lievelingsthee overal mee naartoe. De dubbelwandige thermosbeker heeft een uitneembare theefilter en houdt je thee tot 8 uur warm of je ijsthee tot 12 uur koud. Goed sluitende dop en lekt niet! Do you need more?


    2. RVS-theefilter

    Met de RVS-theefilter kun je jouw theefilter hergebruiken! Het enige wat je hoeft te doen is een schepje losse bladthee in het filter doen, in je glas of

    Lees meer »
  4. It's tea thyme!

    It's tea thyme!

    Zin in iets nieuws? Wij hebben een aantal heerlijke theesmaken aan ons assortiment toegevoegd. Ontdek heerlijke smaakvariaties van aardbei met zachte tonen van tijm tot gepofte boekweit met hennep. Net zoals al onze theesoorten in een kleine hoeveelheid van 30 gram te bestellen, handig als je verschillende smaken wil proeven. Laat jezelf of iemand anders verrassen! 


    Strawberry thyme

    Gek op groene thee? Deze blend is een heerlijke combinatie van fruit en kruiden. Een zoete smaak van aardbei met zachte tonen van echte tijmblaadjes. 

    Rooibos rabarber

    Ooit wel eens van rabarber thee gehoord? De combinatie van rooibos met echte stukjes rabarber maakt een frisse en creamy warme drank. 

    Lees meer »
  5. Thee is een echte energybooster!

    Thee is een echte energybooster!

    Thee is een gezonde en energiegevende drank. Het voldoende drinken van thee gedurende de dag zorgt ervoor dat je meer energie hebt. 

    Gezond genieten
    Thee is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor lichaam en geest. Het heeft een positief effect op je stemming en door de cafeïne ook op je prestaties. Thee bevat veel anti-oxidanten, vitamines en mineralen.

    Cafeïne/Theïne
    De Theïne, de cafeïne voor thee, wordt langzamer opgenomen door het lichaam als bij andere dranken. Theïne wordt ongeveer binnen een half uur opgenomen door het menselijk lichaam. Gecombineerd met teanine en amino acid zorgt theïne voor een meer stabiele opwekkende werking. Amino acid is een stof die alleen terug wordt gevonden in thee. Amino acid bevorderd de concentratie en geeft een ontspannen gevoel

    De meest energiegevende thee is groene thee, mate

    Lees meer »
  6. Fijne moederdag!

    Fijne moederdag!

    Fijne moederdag! 

    Zet je moeder, oma, schoonmoeder of stiefmoeder in het zonnetje op moederdag, Verras haar met ontbijt op bed of een leuk cadeau. Heb je inspiratie nodig voor een lekker en orgineel ontbijt? Gezonde Dutchies hebben de lekkerste recepten voor jouw uitgezocht! 

    Een van onze favorieten zijn de kwarkbollen. Drink hierbij een kop heerlijke zwarte thee, bijvoorbeeld de Berry Black. Ook erg lekker is om deze thee te drinken bij een goed gevulde bak yoghurt met granola en blauwe bessen. Het bevat veel antioxidanten en vitamine C, alles wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen. 

    Is je moeder op de healthy tour? Probeer eens de Crispy Morning

    Lees meer »
  7. Tea tasting

    Tea tasting

    Vorige week kwamen de gezonde dutchies bij ons langs voor een Tea Tasting! 

    Een pure groene thee is onmisbaar bij een Tea Tasting. We begonnen de ochtend met een heerlijke kop Sencha, dit is van oorsprong een Japanse groene thee die veel wordt gedronken in Aziatische landen. De theeblaadjes worden na het plukken gestoomd, hierdoor krijgt de goudgroene thee een zachte, milde iets kruidige smaak. De sencha combineren we met een lekker stukje vis. Een lekkere snack die het altijd goed doet is een stukje verse tonijn op zeewierschips met een beetje wasabi. De smaken versterken elkaar en creëren op die manier een nieuwe smaak die je misschien nog nooit eerder hebt geproefd. 

    Daarna genieten we van een Tie guan yin in

    Lees meer »
  8. Kaasfondue recept op basis van thee

    Kaasfondue recept op basis van thee

    Kaas en thee: een gouden combinatie! 

    Het traditionele kaasfonduen is in de jaren ’60 ontstaan in Zwitserland. Daar is het erg normaal om bij de kaasfondue thee te drinken. Hoewel we in Nederland gewend zijn om er wijn bij te drinken, begint de thee hype langzaam te komen. De warme drank in combinatie met de pittige gesmolten kaas geeft een heerlijke smaaksensatie. Daarbij is het niet alleen gezonder, maar is het ook beter voor de spijsvertering. Gesmolten kaas in combinatie met het drinken van een koude drank kan ervoor zorgen dat de maaltijd als een baksteen op je maag valt. Neem er dus een lekkere warme drank bij!

    Om in de theesferen te blijven, hebben wij hier een recept voor een heerlijke kaasfondue waarbij de wijn is vervangen door thee: de Lapsang Souchong

    Ingrediënten

    • 1 eetlepel limoensap
    • 300 ml
    Lees meer »
  9. Ga voor groen en gezond: drink matcha!

    Ga voor groen en gezond: drink matcha!

    Ga voor groen en gezond: drink matcha! 

    Wanneer je groene theedrinkt, drink je de infusie van de blaadjes. Bij matcha, drink je de werkelijke bladeren, die tot fijne poeder zijn gemalen. Omdat je het gehele blad consumeert is de thee extra gezond, hierdoor heeft matcha een pure sterke groene theesmaak. 

    Ook matcha bevat een grote hoeveelheid antioxidanten die gezond zijn voor het lichaam. De L-thealine zorgt voor een rustgevend en kalmerend effect op de hersenen. Het helpt je te ontspannen en neemt hierdoor de stress weg. In veel Aziatische landen wordt matcha daarom veel gedronken tijdens het mediteren.

    Laat de matcha oplossen in heet water, klop het op met een bamboe lepel tot het schuimt en geniet van een kop heerlijke pure groene thee!

    Wil je meer experimenteren met Matcha?
    Dan is matcha for cooking de perfecte keuze. Drink matcha ook eens

    Lees meer »
  10. Bevat thee cafeïne?

    Bevat thee cafeïne?

    Bevat thee cafeïne? 

    Het cafeïnegehalte van een kop thee hangt af van de theesoort, de hoeveelheid thee en de temperatuur van het water. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger het cafeïnegehalte. Zo bevatten witte en groene thee de minste cafeïne. Zwarte thee en mate bevatten het hoogste gehalte cafeïne.


    Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd en stimuleert het centrale zenuwstel. Hierdoor vermindert theïne vermoeidheid en het gevoel van vermoeidheid. Doordat de cafeïne in thee langzaam wordt opgenomen door het lichaam, werkt het tegelijkertijd rustgevend en geeft het niet het onrustige gevoel zoals dat met cafeïne in andere dranken zoals koffie gebeurt. De hoeveelheid cafeïne in koffie zorgt voor een kick gevolgd door een dip met weinig energie.

    De theïne zorgt voor een alerter gevoel en werkt tegelijkertijd rustgevend. Bij het drinken van thee verspreid over de gehele dag, zal je merken dat je minder vermoeide momenten hebt gedurende

    Lees meer »
Posts loader