Tea tasting

Vorige week kwamen de gezonde dutchies bij ons langs voor een Tea Tasting! 

Een pure groene thee is onmisbaar bij een Tea Tasting. We begonnen de ochtend met een heerlijke kop Sencha, dit is van oorsprong een Japanse groene thee die veel wordt gedronken in Aziatische landen. De theeblaadjes worden na het plukken gestoomd, hierdoor krijgt de goudgroene thee een zachte, milde iets kruidige smaak. De sencha combineren we met een lekker stukje vis. Een lekkere snack die het altijd goed doet is een stukje verse tonijn op zeewierschips met een beetje wasabi. De smaken versterken elkaar en creëren op die manier een nieuwe smaak die je misschien nog nooit eerder hebt geproefd. 

Daarna genieten we van een Tie guan yin in combinatie met kaas. Oolong is een wat minder bekende theesoort en is zwart noch groene thee. De randen van het theeblad zijn geoxideerd en worden vervolgens van het blad geslagen. De infusie van de Tie guan yin heeft een mooie rode bruine kleur. De smaak heeft tonen van geroosterde steenfruit. De Tie guan yin is perfect te combineren met kaas, bijvoorbeeld een stukje camembert of zoete graskaas. Wissel het drinken af met het eten van een stukje kaas en geniet van deze heerlijke smaaksensatie. 

Het is tijd voor iets zoets! Thee met een lekker stukje chocola is bij de meeste wel bekend als een zeer goede combinatie. Maar welke thee is hier nou echt het allerlekkerst bij? Maak kennis met de Yunnan golden rain een zwarte Chinese thee uit de provincie Yunnan. Van nature een rijke zoete smaak met tonen van noten en bloemen, lekker bij een zoet dessert. 

Wij sloten de Tea Tasting af met een kop Yunnan Dian hong, golden rain, een stuk pure chocolade en veel nieuwe ideeën op het gebied van koken met thee. Een zeer lekkere en geslaagde ochtend!

Wil jij ook alles weten over thee in combinatie met eten? Of dit bijvoorbeeld samen met collega's ontdekken? Wij maken graag kennis met jullie, neem gerust contact met ons op. 

Geniet van deze zonnige maandag,

Happy Steeping!