Thee en eten

  1. Moederdag High Tea

    Moederdag Teastreet High Tea

    Geniet met elkaar van een heerlijk high tea met moederdag. De mogelijkheden zijn oneindig.  

    Speciaal voor jou hebben we een paar mooie thee combinaties gemaakt met heerlijke recepten van Gezonde Dutchies. 

     

    Moederdag Teastreet

     

     

    Wrap met tonijn -  groene thee - Mao Feng

    Quinoa pizzacupcakes - witte thee - Sweet Rose

    Lees meer »
  2. Tea tasting

    Tea tasting

    Vorige week kwamen de gezonde dutchies bij ons langs voor een Tea Tasting! 

    Een pure groene thee is onmisbaar bij een Tea Tasting. We begonnen de ochtend met een heerlijke kop Sencha, dit is van oorsprong een Japanse groene thee die veel wordt gedronken in Aziatische landen. De theeblaadjes worden na het plukken gestoomd, hierdoor krijgt de goudgroene thee een zachte, milde iets kruidige smaak. De sencha combineren we met een lekker stukje vis. Een lekkere snack die het altijd goed doet is een stukje verse tonijn op zeewierschips met een beetje wasabi. De smaken versterken elkaar en creëren op die manier een nieuwe smaak die je misschien nog nooit eerder hebt geproefd. 

    Daarna genieten we van een Tie guan yin in

    Lees meer »
  3. Kaasfondue recept op basis van thee

    Kaasfondue recept op basis van thee

    Kaas en thee: een gouden combinatie! 

    Het traditionele kaasfonduen is in de jaren ’60 ontstaan in Zwitserland. Daar is het erg normaal om bij de kaasfondue thee te drinken. Hoewel we in Nederland gewend zijn om er wijn bij te drinken, begint de thee hype langzaam te komen. De warme drank in combinatie met de pittige gesmolten kaas geeft een heerlijke smaaksensatie. Daarbij is het niet alleen gezonder, maar is het ook beter voor de spijsvertering. Gesmolten kaas in combinatie met het drinken van een koude drank kan ervoor zorgen dat de maaltijd als een baksteen op je maag valt. Neem er dus een lekkere warme drank bij!

    Om in de theesferen te blijven, hebben wij hier een recept voor een heerlijke kaasfondue waarbij de wijn is vervangen door thee: de Lapsang Souchong

    Ingrediënten

    • 1 eetlepel limoensap
    • 300 ml
    Lees meer »
  4. Thee en Kaas

    Thee en Kaas

    THEE & KAAS

    Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. 

    Een verrassende combinatie, maar ook de kaasplank smaakt nog lekkerder wanneer deze genuttigd wordt met de juiste thee.

    Boeren gatenkaas (licht zoet) - Oolong Golden Osmantus

    Brie - Oolong Tie Guan Yin

    Camembert - Groene thee Chun Mee

    Edam - Zwarte thee Darjeeling Margaret’s Hope

    Gorgonzola - Zwarte thee Keemun Gongfu

    Graskaas - Groene thee  Bancha

    Lees meer »
  5. Kerst zonder kater

    Kerst zonder kater

    Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. Zo komen de smaken van een stuk gerookte zalm nog beter tot uiting wanneer daarbij een groene thee, zoals bijvoorbeeld een Sencha of Lovely Jasmine wordt gedronken.

    De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is. Erg leuk om zelf te experimenteren en op zoek te gaan naar een mooie thee en spijs combinatie en je gasten te verrassen met een thee arrangement met kerst of een andere gelegenheid. 

    Hieronder volgen een aantal gerechten met bijpassende theesuggesties:


    SMAKELIJKE COMBINATIES

    Gerookte zalm – Sencha, Lovely Jasmine, Jasmine Dragon Pearls of Crispy morning

    Romige soep – Tie Guan yin, Golden Osmantus of White Monkey Pekoe

    Lees meer »