Dry january

  1. IkPas - Spice up! Drink een Chai thee of Chai Latte

    SPICE UP! GENIET VAN EEN PURE CHAI OF CHAI-LATTE

    Wil je je laatste Dry January-weekend van een oppepper voorzien? Probeer eens een Chai-thee. Of voor de melkfans: een Chai-latte.

    Chai thee is een kruidige Indiase thee, een basis van thee gecombineerd met kruiden en specerijen. Heerlijk puur of als Chai-latte. Een echte oppepper als je een energy boost nodig hebt. De lekkerste Chai maak je zelf.

    Teastreet chai – selectie:

    Zwarte

    Lees meer »
  2. IkPas - Teastreet thee energisers

    ENERGISERS

    Vier-uur-dip? Drink je fit!

    Thee is een gezonde energie gevende drank. Het voldoende drinken van thee gedurende de dag zorgt ervoor dat je meer energie hebt.

    Thee is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor lichaam en geest. Thee heeft een positief effect op je stemming en door de cafeïne ook op je prestaties. Thee bevat veel antioxidanten, vitamines en mineralen.

    Een selectie energisers:

    Groene T – Green Energy

    Groene T – Green

    Lees meer »
  3. IkPas - Ontspannen met Teastreet kruidenthee

    ONTSPANNEN MET TEASTREET KRUIDEN THEE

    Ontspannen is belangrijk. Zeker in deze rare tijd, waarbij het thuiszitten je soms naar de keel kan vliegen. Om het hoofd koel te houden en het hart te verwarmen is het noodzakelijk om iedere dag een paar oplaadmomenten in te plannen. Dit kan door het drinken van een heerlijke thee. Teastreet komt met vijf ontspannende theesoorten.

    Het drinken van een kopje thee is al eeuwen een beproefd middel dat kan helpen bij stress en spanning. Mocht je gevoelig zijn voor cafeïne, kies dan een kruiden of rooibos. Deze bevat geen cafeïne.

    Zwarte, groene en witte thee bevat cafeïne. Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd en stimuleert het centrale zenuwstelsel. Hierdoor verminderd theïne vermoeidheid en het gevoel van vermoeidheid. Doordat de cafeïne in thee langzaam wordt opgenomen

    Lees meer »
  4. IkPas - In gesprek met Teastreet

    IkPas 2021

    Tijdens Dry January is thee een geliefd alternatief voor alcohol. En omdat we verder willen kijken dan de supermarktmerken, hebben we een leuk contact met theesommelier Barbara Veldhuizen. Zij is een echte theefan en heeft er zelfs haar werk van gemaakt. Wij vroegen haar hoe, wat, waarom inzake thee.

    Wat is thee voor jou?

    “Thee staat voor puur en diversiteit. Maar thee is ook verrassend en veelzijdig. Het bestaat al duizenden jaren en toch weten we er weinig van. Er is zoveel over te vertellen, zoveel meer te ontdekken. Thee is te maken en verkrijgbaar in oneindig veel smaken en blends. Ook gaat er een wereld voor je open wanneer je thee combineert met eten. Net als wijn,

    Lees meer »
  5. Alcoholvrije cocktail #happy2020

    Alcoholvrije cocktail #happy2020

    Ook zo genoten van de feestdagen, maar nu toch echt toe aan een detox maand? Misschien doe je wel mee met Dry January en drink je een maand lang even geen alcohol meer. Mocht er toch nog een nieuwjaarsborrel op de planning staan, kijk dan eens naar dit alternatief voor champagne: 

    Alcoholvrije champagne cocktail 

    Ingrediënten: 
    - Rosemary's whisperer* (witte thee) 
    - bruisend water 

    Neem voor een glaasjes 1x schepje teaspoon Rosemary's whisperer en laat dit trekken in koud bruisend water. Voor de beste smaak laat je dit 4 tot 8 uur trekken in de koelkast. Maak het extra leuk met een framboosje erin! 

    Geniet van je alcohol vrije champagne cocktail! 

    Bron: Gezonde Dutchies 

    Lees meer »