Thee & eten

In China en Japan doen ze het al geruime tijd. Ook steeds meer Nederlandse restaurants omarmen de trend van tea pairing; het combineren van thee en spijs.

Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. Zo komen de smaken van een stuk gerookte zalm nog beter tot uiting wanneer daarbij een groene thee, zoals bijvoorbeeld een Sencha of Lovely Jasmine wordt gedronken.

De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is. Erg leuk om zelf te experimenteren en op zoek te gaan naar een mooie thee en spijs combinatie en je gasten te verrassen met een thee arrangement met een etentje bij je thuis. 

SMAKELIJKE COMBINATIES 

Gerookte zalm 

Romige soep

Wild/Rund

Chocolade     


THEE & KAAS

Maak je kaasplankje nog lekkerder door de juiste thee te drinken in combinatie met de juiste kaas! Ontdek deze gouden combinaties: 

Boeren gatenkaas (licht zoet) | Oolong Golden Osmantus

Brie | Oolong Tie Guan Yin

Camembert | Groene thee Chun Mee

Edam | Zwarte thee Darjeeling Margaret’s Hope

Gorgonzola | Zwarte thee Keemun Gongfu

Graskaas | Groene thee  Bancha

RECEPTEN 


Om in de theesferen te blijven, hebben wij hier een recept voor een heerlijke kaasfondue waarbij de wijn is vervangen door thee: de Lapsang Souchong 

Ingrediënten

Bereiding

  • Meng het limoensap, 100 ml thee en 1 eetlepel aardappelzetmeel.
  • Pak een (gietijzeren) pan en breng dit mengsel, 200 ml  thee en de kaas  al roerende aan de kook totdat het een gladde massa wordt.
  • Vijzel de theeblaadjes tot stof en voeg deze toe aan de fondue. Als de fondue te dik wordt kun je hem met thee verdunnen.

Maak je kaasfondue af met tomaatjes, komkommer, wortels, nachochips en wit brood. 

Genieten!