Thee & eten

In China en Japan doen ze het al geruime tijd. Ook steeds meer Nederlandse restaurants omarmen de trend van tea pairing; het combineren van thee en spijs.

Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. Zo komen de smaken van een stuk gerookte zalm nog beter tot uiting wanneer daarbij een groene thee, zoals bijvoorbeeld een Sencha of Lovely Jasmine wordt gedronken.

De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is. Erg leuk om zelf te experimenteren en op zoek te gaan naar een mooie thee en spijs combinatie en je gasten te verrassen met een thee arrangement met een etentje bij je thuis. 

SMAKELIJKE COMBINATIES


Gerookte zalm 

Romige soep

Wild/Rund


Chocolade     


THEE & KAAS

Een verrassende combinatie, maar ook de kaasplank smaakt nog lekkerder wanneer deze genuttigd wordt met de juiste thee.

Boeren gatenkaas (licht zoet) - Oolong Golden Osmantus

Brie - Oolong Tie Guan Yin

Camembert - Groene thee Chun Mee

Edam - Zwarte thee Darjeeling Margaret’s Hope

Gorgonzola - Zwarte thee Keemun Gongfu

Graskaas - Groene thee  Bancha