What's in your cup?

WAT IS THEE?  

Thee zijn blaadjes van de plant Camelia Sinensis. Zoals wijn gemaakt wordt van de druif, bestaat thee uit blaadjes van de Camelia Sinensis. De verwerking van de blaadjes na de pluk bepaalt de soort thee. Er bestaat dus geen groene thee of zwarte thee plant.

Er zijn 5 verschillende theesoorten; zwarte, witte en groene thee, oolong en pu-erh. Rooibos, kruiden en mate zijn infusies en mag zich eigenlijk geen thee noemen omdat het geen blaadjes van de camellia sinensis bevat. Wellicht ook wel eens gehoord van matcha? Matcha is tot poeder vermalen groene thee. 

PUUR EN BLEND

puur = 1 soort thee of kruiden

blend = mix van theesoorten en/of kruiden en/of stukjes fruit en/of specerijen, en/of natuurlijke aroma's. 

DUURZAAMHEID

Bij het drinken van losse blad thee is het gebruik van verpakkingsmateriaal minimaal. De papieren filters zijn biologisch afbreekbaar. Bij gebruik van de rvs theefilter of de teamaker bij het bereiden van de thee heb je nog minder afval.

Onze Teastreet theezakjes met losse blad thee zijn niet individueel verpakt, om onnodig verpakkingsmateriaal te voorkomen.

Waar mogelijk bieden wij biologische thee. Alle thee waar een * achter de naam staat betreft thee met uitsluitend biologische ingredienten.

Onze leveranciers zijn member of Ethical Tea Partnership (improving the lives of tea workers and their environment) of hebben social responsibilty als kernwaarde in hun bedrijfsvoering.

VEGAN FRIENDLY

Alle pure thee of blends (mixen) van uitsluitend theesoorten zijn 100% vegan. De blends die chocolade of honing bevatten zijn zeker niet vegan.

THEE EN CAFEINE

Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd en stimuleert het centrale zenuwstel. Hierdoor verminderd theïne vermoeidheid en het gevoel van vermoeidheid. Doordat de cafeïne in thee langzaam wordt opgenomen door het lichaam, werkt het tegelijktijd rustgevend en geeft het niet het onrustige gevoel zoals dat met cafeine in andere dranken gebeurd.

Het drinken van thee zorgt zo voor een alerter gevoel en werkt tegelijktijd rustgevend. Bij het drinken van thee verspreid over de gehele dag, zal je merken dat je minder vermoeide momenten hebt gedurende de dag.

Als je gevoelig bent voor cafeïne voor het slapen gaan, kan je ’s avonds het beste rooibos of kruidenthee drinken. Deze bevat geen cafeïne.


CAFEÏNE GEHALTE 

Het cafeïne gehalte van een kop thee hangt af van de theesoort, de hoeveelheid thee en de temperatuur van het water. Bij een bereiding van thee op hogere temperatuur zal het cafeïne gehalte hoger zijn.

Witte en groene thee bevatten de minste cafeïne. Zwarte thee en mate bevatten het hoogste gehalte cafeïne.


Gemiddeld per kop (125 ml)


CAFEÏNE UIT THEE HALEN

Wil je toch thee drinken, maar geen cafeïne? Haal dan zelf de cafeïne uit de thee. Cafeine komt vrij in de eerste minuten trekken in heet water. Laat de thee trekken in heet water en spoel deze eerste trek weg. Bereid je kop thee vervolgens nog eens met dezelfde thee. De thee is nu vrij van cafeïne.