gezondheid

  1. MATE - De gezonde energy booster

    MATE – DE GEZONDE ENERGY BOOSTER

    Kan je wel wat energie gebruiken? Drink een kop maté!

    Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De plant groeit in Zuid-Amerika en daar wordt Maté veel gedronken. In Argentinië is het zelfs dé nationale drank.

    Mate bevat cafeïne en net als thee verschillende anti-oxidanten. Het is een echte energiebooster en daarom tevens populair bij sporters. Daarnaast zou de infusie bloedzuiverend en ontgiftend werken en het immuunsysteem versterken.

    Bekijk hier onze selectie maté

    Lees ook over mate op www.ikpas.nl

    Lees meer »
  2. IkPas - Teastreet thee energisers

    ENERGISERS

    Vier-uur-dip? Drink je fit!

    Thee is een gezonde energie gevende drank. Het voldoende drinken van thee gedurende de dag zorgt ervoor dat je meer energie hebt.

    Thee is niet alleen heel lekker, het is ook goed voor lichaam en geest. Thee heeft een positief effect op je stemming en door de cafeïne ook op je prestaties. Thee bevat veel antioxidanten, vitamines en mineralen.

    Een selectie energisers:

    Groene T – Green Energy

    Groene T – Green

    Lees meer »
  3. Verwen jezelf met een Teatail

    Verwen jezelf met een Teatail

    Recept – Lemon & Lime & Rosemary (1 liter)

    Dit heb je nodig:

    Zwarte T – Lemon & Lime (4x 2g = 4x perfect teaspoon)
    schil van 1 citroen
    2 takjes rozemarijn
    1½ kop suiker
    1½ kop water
    4x ½ schijf citroen en takjes rozemarijn als garnering
    ijsklontjes
    literkan

    Bereiding:

    Doe het water en de suiker in een steelpannetje en breng het al roerend aan de kook. Voeg de citroenschil en de rozemarijn toe. Laat het geheel een paar minuten koken. Giet de siroop in een schaaltje of flesje en laat deze afkoelen.

    Bereid de ijsthee met Lemon & Lime hot brew of cold brew zonder toevoegingen.

    Schenk de ijsthee uit in een glas.

    Voeg een scheut afgekoelde rozemarijn-citroen siroop toe aan de ijsthee.

    Voeg een paar ijsklontjes toe.

    Maak de ijsthee compleet met een schijfje citroen en een takje rozemarijn.

    Drink smakelijk!

    Lees meer »
  4. Lunchtime! Avocado, tonijn en kombucha

    Lunchtime! Avocado, tonijn en kombucha

    Zin in een lekkere en gezonde lunch? Rooster twee volkoren broodjes en serveer met een gevulde avocado met tonijn, appel en vijgen chutney een heerlijk recept van Gezonde Dutchies! Drink hierbij een grote kop Sencha kombucha thee.

    Delicious! 

    Lees meer »
  5. Alcoholvrije cocktail #happy2020

    Alcoholvrije cocktail #happy2020

    Ook zo genoten van de feestdagen, maar nu toch echt toe aan een detox maand? Misschien doe je wel mee met Dry January en drink je een maand lang even geen alcohol meer. Mocht er toch nog een nieuwjaarsborrel op de planning staan, kijk dan eens naar dit alternatief voor champagne: 

    Alcoholvrije champagne cocktail 

    Ingrediënten: 
    - Rosemary's whisperer* (witte thee) 
    - bruisend water 

    Neem voor een glaasjes 1x schepje teaspoon Rosemary's whisperer en laat dit trekken in koud bruisend water. Voor de beste smaak laat je dit 4 tot 8 uur trekken in de koelkast. Maak het extra leuk met een framboosje erin! 

    Geniet van je alcohol vrije champagne cocktail! 

    Bron: Gezonde Dutchies 

    Lees meer »
  6. Hello DECEMBER

    Hello DECEMBER

    De tijd van het jaar om iemand anders te verrassen en jezelf te verwennen! Met een Teastreet cadeau maak je iedereen blij.
    Wij hebben een aantal cadeautips voor jullie op een rij gezet, niet alleen leuk maar ook nog eens natuurlijk en duurzaam! 


    1. Tea to go

    Je ziet het steeds vaker, mensen die hun eigen thermosbeker met koffie, thee of een andere warme drank meenemen voor onderweg. Net zoals plastic flesjes vervangen door drinkflessen of bidons, zouden we ook bewuster om kunnen gaan met kartonnen bekertjes. Met de Teastreet Tea to go beker neem je jouw lievelingsthee overal mee naartoe. De dubbelwandige thermosbeker heeft een uitneembare theefilter en houdt je thee tot 8 uur warm of je ijsthee tot 12 uur koud. Goed sluitende dop en lekt niet! Do you need more?


    2. RVS-theefilter

    Met de RVS-theefilter kun je jouw theefilter hergebruiken! Het enige wat je hoeft te doen is een schepje losse bladthee in het filter doen, in je glas of

    Lees meer »
  7. Thee drinken goed voor body & mind

    Thee drinken goed voor body & mind

    Dat thee drinken gezond is wisten we allang. Zo adviseert het Voedingscentrum 2 - 3 koppen thee te drinken per dag voor een gezonde levenstijl en is thee onderdeel van de schijf-van-vijf .

    Maar volgens een nieuw onderzoek blijkt nog gezonder dan al gedacht. Welingelichte kringen publiceerde hier het volgende artikel over:

    Thee drinken is mogelijk gezonder dan gedacht. Volgens een nieuw onderzoek heeft het een positief effect op je hersenen.

    Wie regelmatig thee drinkt heeft een beter georganiseerd brein schrijven onderzoekers van

    Lees meer »