Kaasfondue recept op basis van thee

Kaas en thee: een gouden combinatie! 

Het traditionele kaasfonduen is in de jaren ’60 ontstaan in Zwitserland. Daar is het erg normaal om bij de kaasfondue thee te drinken. Hoewel we in Nederland gewend zijn om er wijn bij te drinken, begint de thee hype langzaam te komen. De warme drank in combinatie met de pittige gesmolten kaas geeft een heerlijke smaaksensatie. Daarbij is het niet alleen gezonder, maar is het ook beter voor de spijsvertering. Gesmolten kaas in combinatie met het drinken van een koude drank kan ervoor zorgen dat de maaltijd als een baksteen op je maag valt. Neem er dus een lekkere warme drank bij!

Om in de theesferen te blijven, hebben wij hier een recept voor een heerlijke kaasfondue waarbij de wijn is vervangen door thee: de Lapsang Souchong

Ingrediënten

Bereiding

  • Meng het limoensap, 100 ml thee en 1 eetlepel aardappelzetmeel.
  • Pak een (gietijzeren) pan en breng dit mengsel, 200 ml  thee en de kaas  al roerende aan de kook totdat het een gladde massa wordt.
  • Vijzel de theeblaadjes tot stof en voeg deze toe aan de fondue. Als de fondue te dik wordt kun je hem met thee verdunnen.

Maak je kaasfondue af met tomaatjes, komkommer, wortels, nachochips en wit brood. 

GENIET!

Bron: Koken met thee - Frank van der Zande