Blog

 1. Fijne moederdag!

  Fijne moederdag!

  Fijne moederdag! 

  Zet je moeder, oma, schoonmoeder of stiefmoeder in het zonnetje op moederdag, Verras haar met ontbijt op bed of een leuk cadeau. Heb je inspiratie nodig voor een lekker en orgineel ontbijt? Gezonde Dutchies hebben de lekkerste recepten voor jouw uitgezocht! 

  Een van onze favorieten zijn de kwarkbollen. Drink hierbij een kop heerlijke zwarte thee, bijvoorbeeld de Berry Black. Ook erg lekker is om deze thee te drinken bij een goed gevulde bak yoghurt met granola en blauwe bessen. Het bevat veel antioxidanten en vitamine C, alles wat je nodig hebt om de dag goed te beginnen. 

  Lees meer »
 2. Verras je moeder met een high tea bij jou thuis.

  Verras je moeder met een high tea bij jou thuis.

  Verras je moeder met een high tea bij jou thuis

  Het mooiste cadeau voor een moeder is een zelfgemaakt cadeau. Verwen haar dit jaar met een high tea. De mogelijkheden zijn oneindig.  

  Speciaal voor jou een paar mooie combinaties met de recepten van Gezonde Dutchies. Maak van alle gerechten kleine porties en serveer in combinatie met een bijpassende thee.  

  Blue berry muffins  -  zwarte T – Berry black   

  Salade met citroen-melisse dressing. -  groene T – Crispy morning

  Flammkuchen  -  rooibos T – Lost in Paradise

  Lees meer »
 3. Moeite om voldoende te drinken per dag?

  Moeite om voldoende te drinken per dag?

  Zo drink je met gemak en plezier voldoende per dag

  Vind je het moeilijk om dagelijks de aanbevolen hoeveelheid vocht te drinken? Ontdek dan de enorme diversiteit van thee. Thee biedt voor elk moment en stemming een thee en is naast heel gezond ook erg divers in smaak.

  Begin de dag bijvoorbeeld met een frisse groene thee Crispy morning. Rond een uur of 10 heb je zin in wat stevigers en kies je een chai thee Spice girl chai. Deze kan je puur of als chai-latte drinken. Tijdens de lunch kies je een verfijnde witte thee als een White monkey pekoe. Heerlijk in combinatie met een salade. Krijg je rond een uur of drie een dipje? Kies dan een Mate. Mate is een struik uit Zui

  Lees meer »
 4. Tea tasting

  Tea tasting

  Vorige week kwamen de gezonde dutchies bij ons langs voor een Tea Tasting! 

  Een pure groene thee is onmisbaar bij een Tea Tasting. We begonnen de ochtend met een heerlijke kop Sencha, dit is van oorsprong een Japanse groene thee die veel wordt gedronken in Aziatische landen. De theeblaadjes worden na het plukken gestoomd, hierdoor krijgt de goudgroene thee een zachte, milde iets kruidige smaak. De sencha combineren we met een lekker stukje vis. Een lekkere snack die het altijd goed doet is een stukje verse tonijn op zeewierschips met een beetje wasabi. De smaken versterken elkaar en creëren op die manier een nieuwe smaak die je misschien nog nooit eerder hebt geproefd. 

  Daarna genieten we van een Tie guan yin 

  Lees meer »
 5. Kaasfondue recept op basis van thee

  Kaasfondue recept op basis van thee

  Kaas en thee: een gouden combinatie! 

  Het traditionele kaasfonduen is in de jaren ’60 ontstaan in Zwitserland. Daar is het erg normaal om bij de kaasfondue thee te drinken. Hoewel we in Nederland gewend zijn om er wijn bij te drinken, begint de thee hype langzaam te komen. De warme drank in combinatie met de pittige gesmolten kaas geeft een heerlijke smaaksensatie. Daarbij is het niet alleen gezonder, maar is het ook beter voor de spijsvertering. Gesmolten kaas in combinatie met het drinken van een koude drank kan ervoor zorgen dat de maaltijd als een baksteen op je maag valt. Neem er dus een lekkere warme drank bij!

  Om in de theesferen te blijven, hebben wij hier een recept voor een heerlijke kaasfondue waarbij de wijn is vervangen door thee: de Lapsang Souchong

  Ingrediënten

  • 1 eetlepel limoensap
  • 300
  Lees meer »
 6. Ga voor groen en gezond: drink matcha!

  Ga voor groen en gezond: drink matcha!

  Ga voor groen en gezond: drink matcha! 

  Wanneer je groene theedrinkt, drink je de infusie van de blaadjes. Bij matcha, drink je de werkelijke bladeren, die tot fijne poeder zijn gemalen. Omdat je het gehele blad consumeert is de thee extra gezond, hierdoor heeft matcha een pure sterke groene theesmaak. 

  Ook matcha bevat een grote hoeveelheid antioxidanten die gezond zijn voor het lichaam. De L-thealine zorgt voor een rustgevend en kalmerend effect op de hersenen. Het helpt je te ontspannen en neemt hierdoor de stress weg. In veel Aziatische landen wordt matcha daarom veel gedronken tijdens het mediteren.

  Laat de matcha oplossen in heet water, klop het op met een bamboe lepel tot het schuimt en geniet van een kop heerlijke pure groene thee!

  Wil je meer experimenteren met Matcha?
  Dan is matcha for cooking de perfecte keuze. Drink matcha o

  Lees meer »
 7. Bevat thee cafeïne?

  Bevat thee cafeïne?

  Bevat thee cafeïne? 

  Het cafeïnegehalte van een kop thee hangt af van de theesoort, de hoeveelheid thee en de temperatuur van het water. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger het cafeïnegehalte. Zo bevatten witte en groene thee de minste cafeïne. Zwarte thee en mate bevatten het hoogste gehalte cafeïne.


  Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd en stimuleert het centrale zenuwstel. Hierdoor vermindert theïne vermoeidheid en het gevoel van vermoeidheid. Doordat de cafeïne in thee langzaam wordt opgenomen door het lichaam, werkt het tegelijkertijd rustgevend en geeft het niet het onrustige gevoel zoals dat met cafeïne in andere dranken zoals koffie gebeurt. De hoeveelheid cafeïne in koffie zorgt voor een kick gevolgd door een dip met weinig energie.

  De theïne zorgt voor een alerter gevoel en werkt tegelijkertijd rustgevend. Bij het drinken van thee verspreid over de gehele dag, zal je merken dat je minder vermoeide momenten hebt gedur

  Lees meer »
 8. Hoe bereid je groene thee?

  Hoe bereid je groene thee?

  Wat is de juiste temperatuur voor groene thee?  


  Als je een kop zwarte- of kruidenthee zet, kun je na het koken de losse bladthee gelijk in het hete water leggen. Dit is wat je eigenlijk altijd automatisch doet, wat erg logisch is. Bij het zetten van groene thee kun je dit beter niet doen.  

  Wanneer je groene thee laat trekken in een te hoge temperatuur, krijgt het een bittere smaak. Hiermee komt de echte smaak niet tot haar recht. 
  Groene thee bereid je met een temperatuur van 70 – 80 graden. Je kunt dit op twee manieren doen: 

  • Laat het water een paar minuten afkoelen voordat je de groene thee in het water laat trekken. 
  • Een snellere methode is het mengen van 4/5 kokend water met 1/5 koud water.


  Probeer het zelf en je proeft meteen verschil! 

  Twijfel je over de juiste temperatuur van een bepaalde thee? Op onze website staat bij elke thee aangegeven met welke temperatu

  Lees meer »
 9. Groene thee, waarom gezond?

  Groene thee, waarom gezond?

  Waarom is groene thee gezond? 

  Je hoort vaak genoeg dat groene thee erg gezond is. Maar waarom specifiek groene thee? Komt dit puur door het woord ‘groen’ of zit hier meer achter? 

  Groene thee is één van de minst bewerkte theesoorten. Hierdoor bevat het de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Polyfenolen zijn chemische verbindingen die veelal in groenten en fruit voorkomen en wat hen, naast mineralen en vitaminen, zo gezond maken. De polyfenolen die in het plantenrijk worden gevonden worden ook wel catechinen genoemd.


  Wat heeft dit voor invloed op ons lichaam? 
  De goede stoffen die groene thee bevat heeft verschillende voordelen. Zo helpt het onder

  Lees meer »
 10. Teatox 7-daagse challenge

  Teatox 7-daagse challenge

  Teatox 7-daagse challenge 

  Het nieuwe jaar is begonnen, bovenaan je lijstje met goede voornemens staat op nummer 1: gezonder leven. Teastreet gaat je daarbij helpen! 

  Wist je bijvoorbeeld al dat het drinken van vier koppen groene thee per dag je gezondheid stimuleert? Dit wordt ook wel teatoxen genoemd. Vandaag gaan we van start met de challenge: drink zeven dagen lang 4 koppen groene thee per dag. Volg ons en blijf op de hoogte van de leukste thee-weetjes! 

  Teatox 7-daagse challenge
  Wat? 4 koppen groene thee per dag
  Wanneer? Start vandaag, zeven dagen lang
  Waarom? Gezond het nieuwe jaar beginnen en wie weet een blijvende gewoonte voor de rest van het jaar 

  Doe je mee?
  Bestel nu vier soorten groene thee en krijg een

  Lees meer »
Posts loader