Blog

 1. Kaasfondue recept op basis van thee

  Kaasfondue recept op basis van thee

  Kaas en thee: een gouden combinatie! 

  Het traditionele kaasfonduen is in de jaren ’60 ontstaan in Zwitserland. Daar is het erg normaal om bij de kaasfondue thee te drinken. Hoewel we in Nederland gewend zijn om er wijn bij te drinken, begint de thee hype langzaam te komen. De warme drank in combinatie met de pittige gesmolten kaas geeft een heerlijke smaaksensatie. Daarbij is het niet alleen gezonder, maar is het ook beter voor de spijsvertering. Gesmolten kaas in combinatie met het drinken van een koude drank kan ervoor zorgen dat de maaltijd als een baksteen op je maag valt. Neem er dus een lekkere warme drank bij!

  Om in de theesferen te blijven, hebben wij hier een recept voor een heerlijke kaasfondue waarbij de wijn is vervangen door thee: de Lapsang Souchong

  Ingrediënten

  • 1 eetlepel limoensap
  • 300
  Lees meer »
 2. Ga voor groen en gezond: drink matcha!

  Ga voor groen en gezond: drink matcha!

  Ga voor groen en gezond: drink matcha! 

  Wanneer je groene theedrinkt, drink je de infusie van de blaadjes. Bij matcha, drink je de werkelijke bladeren, die tot fijne poeder zijn gemalen. Omdat je het gehele blad consumeert is de thee extra gezond, hierdoor heeft matcha een pure sterke groene theesmaak. 

  Ook matcha bevat een grote hoeveelheid antioxidanten die gezond zijn voor het lichaam. De L-thealine zorgt voor een rustgevend en kalmerend effect op de hersenen. Het helpt je te ontspannen en neemt hierdoor de stress weg. In veel Aziatische landen wordt matcha daarom veel gedronken tijdens het mediteren.

  Laat de matcha oplossen in heet water, klop het op met een bamboe lepel tot het schuimt en geniet van een kop heerlijke pure groene thee!

  Wil je meer experimenteren met Matcha?
  Dan is matcha for cooking de perfecte keuze. Drink matcha o

  Lees meer »
 3. Bevat thee cafeïne?

  Bevat thee cafeïne?

  Bevat thee cafeïne? 

  Het cafeïnegehalte van een kop thee hangt af van de theesoort, de hoeveelheid thee en de temperatuur van het water. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger het cafeïnegehalte. Zo bevatten witte en groene thee de minste cafeïne. Zwarte thee en mate bevatten het hoogste gehalte cafeïne.


  Cafeïne in thee wordt ook wel theïne genoemd en stimuleert het centrale zenuwstel. Hierdoor vermindert theïne vermoeidheid en het gevoel van vermoeidheid. Doordat de cafeïne in thee langzaam wordt opgenomen door het lichaam, werkt het tegelijkertijd rustgevend en geeft het niet het onrustige gevoel zoals dat met cafeïne in andere dranken zoals koffie gebeurt. De hoeveelheid cafeïne in koffie zorgt voor een kick gevolgd door een dip met weinig energie.

  De theïne zorgt voor een alerter gevoel en werkt tegelijkertijd rustgevend. Bij het drinken van thee verspreid over de gehele dag, zal je merken dat je minder vermoeide momenten hebt gedur

  Lees meer »
 4. Hoe bereid je groene thee?

  Hoe bereid je groene thee?

  Wat is de juiste temperatuur voor groene thee?  


  Als je een kop zwarte- of kruidenthee zet, kun je na het koken de losse bladthee gelijk in het hete water leggen. Dit is wat je eigenlijk altijd automatisch doet, wat erg logisch is. Bij het zetten van groene thee kun je dit beter niet doen.  

  Wanneer je groene thee laat trekken in een te hoge temperatuur, krijgt het een bittere smaak. Hiermee komt de echte smaak niet tot haar recht. 
  Groene thee bereid je met een temperatuur van 70 – 80 graden. Je kunt dit op twee manieren doen: 

  • Laat het water een paar minuten afkoelen voordat je de groene thee in het water laat trekken. 
  • Een snellere methode is het mengen van 4/5 kokend water met 1/5 koud water.


  Probeer het zelf en je proeft meteen verschil! 

  Twijfel je over de juiste temperatuur van een bepaalde thee? Op onze website staat bij elke thee aangegeven met welke temperatu

  Lees meer »
 5. Groene thee, waarom gezond?

  Groene thee, waarom gezond?

  Waarom is groene thee gezond? 

  Je hoort vaak genoeg dat groene thee erg gezond is. Maar waarom specifiek groene thee? Komt dit puur door het woord ‘groen’ of zit hier meer achter? 

  Groene thee is één van de minst bewerkte theesoorten. Hierdoor bevat het de meeste antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Polyfenolen zijn chemische verbindingen die veelal in groenten en fruit voorkomen en wat hen, naast mineralen en vitaminen, zo gezond maken. De polyfenolen die in het plantenrijk worden gevonden worden ook wel catechinen genoemd.


  Wat heeft dit voor invloed op ons lichaam? 
  De goede stoffen die groene thee bevat heeft verschillende voordelen. Zo helpt het onder

  Lees meer »
 6. Teatox 7-daagse challenge

  Teatox 7-daagse challenge

  Teatox 7-daagse challenge 

  Het nieuwe jaar is begonnen, bovenaan je lijstje met goede voornemens staat op nummer 1: gezonder leven. Teastreet gaat je daarbij helpen! 

  Wist je bijvoorbeeld al dat het drinken van vier koppen groene thee per dag je gezondheid stimuleert? Dit wordt ook wel teatoxen genoemd. Vandaag gaan we van start met de challenge: drink zeven dagen lang 4 koppen groene thee per dag. Volg ons en blijf op de hoogte van de leukste thee-weetjes! 

  Teatox 7-daagse challenge
  Wat? 4 koppen groene thee per dag
  Wanneer? Start vandaag, zeven dagen lang
  Waarom? Gezond het nieuwe jaar beginnen en wie weet een blijvende gewoonte voor de rest van het jaar 

  Doe je mee?
  Bestel nu vier soorten groene thee en krijg een

  Lees meer »
 7. Punch & Teatails

  Punch & Teatails

  Verras je gasten, jong en oud, deze Kerst met een warme Kerst Punch of een Teatail.  


  WARME RUM PUNCH

  Ingrediënten
  • 1 liter Punch-Drunk Love thee
  • frambozen
  • aardbeien
  • rum
  • honing

  Zet de vruchtenthee met kokend water en laat het 10 minuten trekken. Voeg daarna de frambozen, aardbeien en rum toe. Zoet de punch eventueel met honing of agave siroop. Punch Drunk en Love! 

  Laat voor een alcoholvrije cocktail de rum weg. Ook heerlijk!  FRUITIGE KINDERPUNCH

  Ingrediënten
  • 0,5L Teastreet Punch-Drunk Love thee
  • 0,5L appelsap
  • sap van een citroen
  • 3 tl honing

  Zet de vruchtenthee met kokend water

  Lees meer »
 8. Thee en Kaas

  Thee en Kaas

  THEE & KAAS

  Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. 

  Een verrassende combinatie, maar ook de kaasplank smaakt nog lekkerder wanneer deze genuttigd wordt met de juiste thee.

  Boeren gatenkaas (licht zoet) - Oolong Golden Osmantus

  Brie - Oolong Tie Guan Yin

  Camembert - Groene thee Chun Mee

  Edam - Zwarte thee Darjeeling Margaret’s Hope

  Gorgonzola - Zwarte thee Keemun Gongfu

  Graskaas - Groene thee  Bancha

  Lees meer »
 9. Kerst zonder kater

  Kerst zonder kater

  Net als wijn kan een thee in combinatie met een gerecht de smaak versterken en nog mooier en rijker maken. De perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee nog beter tot hun recht komen. Zo komen de smaken van een stuk gerookte zalm nog beter tot uiting wanneer daarbij een groene thee, zoals bijvoorbeeld een Sencha of Lovely Jasmine wordt gedronken.

  De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is. Erg leuk om zelf te experimenteren en op zoek te gaan naar een mooie thee en spijs combinatie en je gasten te verrassen met een thee arrangement met kerst of een andere gelegenheid. 

  Hieronder volgen een aantal gerechten met bijpassende theesuggesties:


  SMAKELIJKE COMBINATIES

  Gerookte zalm – Sencha, Lovely Jasmine, Jasmine Dragon Pearls of Crispy mornin

  Lees meer »
 10. Chai thee

  Chai thee

  Dikke truien, oranje bladeren en een frisse wind. Dan is het heerlijk thuis komen en opwarmen met een kop chai. Je favoriete chai of chai latte maak je gemakkelijk zelf. 


  Het ideale najaarsdrankje

  De basis van dit bijzondere drankje bestaat uit thee gecombineerd met kruiden en specerijen, zoals kaneel, abrikoos of gember. Deze drank kent zijn herkomst uit India, waar het ook wel Masala Chai wordt genoemd. Iedere Masala Chai verkoper uit het land heeft zo zijn eigen receptuur en zal deze nimmer prijsgeven.

  Teastreet biedt verschillende chai thee blends aan op basis van zwarte, groene, rooibos of kruiden thee. Ontdek bijvoorbeeld de ‘Spice Girl Chai’ of de ‘Creamy Choc Chai Natural’. Drink de chai thee of puur of als chai-latte. Welke blend is jouw favoriet dit seizoen?

   

  Teastreet chai

  Lees meer »
Posts loader