Blog

 1. Thee drinken goed voor body & mind

  Thee drinken goed voor body & mind

  Dat thee drinken gezond is wisten we allang. Zo adviseert het Voedingscentrum 2 - 3 koppen thee te drinken per dag voor een gezonde levenstijl en is thee onderdeel van de schijf-van-vijf .

  Maar volgens een nieuw onderzoek blijkt nog gezonder dan al gedacht. Welingelichte kringen publiceerde hier het volgende artikel over:

  Thee drinken is mogelijk gezonder dan gedacht. Volgens een nieuw onderzoek heeft het een positief effect op je hersenen.

  Wie regelmatig thee drinkt heeft een beter georganiseerd brein schrijven onderzoekers van de National University of Singapore (NUS), die samenwerkten met de universiteiten van Essex en Cambridge.

  Beter georganiseerde hersenen worden in verband gebracht met een gezonde cognitieve functie die beschermt tegen leeftijdsgerelateerde achteruitgang.

  Om de voordelen van thee drinken te achterhalen analyseerden de onderzoekers hersenscans van 36 mensen van boven de 60. Ze ontdekten dat de proefpersonen die 25 jaar lang minstens vier keer per week thee dronken efficiëntere verbindingen hadden tussen hersengebieden dan degenen die geen thee dronken.

  De resultaten verschenen in vakblad Aging. “Ons onderzoek levert het eerste bewijs dat thee drinken een positieve bijdrage levert aan de hersenstructuur. Ook lijkt het erop dat regelmatig thee drinken een beschermend effect heeft op de veroudering van de hersenen,” aldus hoofdonderzoeker Fenk Lei van NUS.

  Eerder onderzoek van Harvard Medical School wees al uit dat vooral het drinken van groene thee verband houdt met een lager risico op hartziekten, kanker en diabetes.

  Bron(nen):   The Independent      

  Lees meer »
 2. Losse thee op kantoor - Genieten, Gezond en Duurzaam

  Losse thee op kantoor - Genieten, Gezond en Duurzaam

  Op de meeste kantoren is de koffie vaak goed geregeld, maar het aanbod thee laat vaak te wensen over, waardoor theedrinkers vaak maar hun eigen thee van huis meenemen.  

  Ben jij ook een echte theedrinker, en word ook jij teleurgesteld in het aanbod thee op kantoor? Laat de thee verantwoordelijke bij jou bedrijf dan weten hoe makkelijk het is om collega's, gasten en klanten te laten genieten van heerlijk losse thee. Naast dat het heel lekker is, is het gezond en maak je veel minder gebruik van onnodig verpakkingsmateriaal dan bij theezakjes.

  Losse thee op kantoor is:

  • Gezond
  • Genieten
  • Duurzaam

  Moeten ze nog overtuigd worden van het gemak? Vraag dan vrijblijvend een proefpakket aan voor bij jou op kantoor.  

  Neem contact met ons op via hello@teastreet.nl 

  Lees meer »
 3. Gemberthee - favoriet zowel warm of koud

  Gemberthee - favoriet zowel warm of koud

  Kruidenthee - Lemon ginger zinger is een van onze favorieten, zowel koud als warm, We love it!

  In de zomermaanden staat de Kruidenthee - Lemon ginger zinger bij ons altijd klaar als ijsthee in de koelkast. Een heerlijke kruidenthee van gember, citroenschil, citroengras, zoethout en munt. 

  Voor in de koelkast gebruik ik de kinto ijsthee kan om de ijsthee te bereiden en bewaren in de koelkast. Vul de ijsthee kan met koud (evt bruizend) water en voeg 4 schepjes losse thee toe. Plaats de kan in de koelkast en langzaam wordt de ijsthee sterker van smaak. Wil je snel genieten van je ijsthee? Bereid de thee dan in kokend water en vul deze tot de helft aan m

  Lees meer »
 4. Altijd verse ijsthee in huis

  Altijd verse ijsthee in huis

  Met de Kinto ijstheekan bereid je eenvoudig je favoriete verse ijsthee en bewaar je deze in de koelkast, zodat je verse ijsthee altijd klaar staat! 

  Je kan ijsthee op de snelle methode (hot brew) of de langzame methode (cold brew) bereiden.

  Hot Brew

  • Doe 4 schepjes losse thee naar keuze in het filter 
  • Vul de Ijstheekan met kokend water (voor zwarte thee/ rooibos/ kruiden/ mate) of water op 80C (scheut koud water bij het kokende water) voor groene en witte thee
  • Laat de thee 4 - 8 minuten trekken (kijk op de achterzijde van de Teastreet verpakking, hier staat de juiste temperatuur en trektijd per theesoort vermeld)
  • Vul een glas tot de helf met ijsklontjes
  • Schenk de thee uit over de ijsklontjes 
  • Voeg eventueel honing, ahornsiroop, vers fruit of voor een winterse smaak specerijen of kruiden toe

  Als de thee in de kan is afgekoeld, kan je deze in de ijskast bewaren. 


  Cold Brew

  • Vul de kan met koud water
  • Doe 4 schepjes losse thee naar keuze in het filter
  • Doe het filter met de dop in de ijstheekan met koud water
  • Draai de dop op de kan en plaats deze in de ijskast
  • Laat de thee 4 – 8 uur trekken in de ijskast
  • Verwijder het filter met de thee
  • Voeg eventueel honing, ahornsiroop, vers fruit of voor eenwinterse smaak specerijen of kruiden toe

  Serveer uit of bewaar in de ijskast.

  Lekker als ijsthee:

  zwarte thee - old school earl grey 

  groene thee - morning sunrise

  rooibos - lost in paradise

  oolong - orange oolong

  mate - girl from Ipanema

  kruiden - summer in the city

  Enjoy !

  Lees meer »
 5. Nieuw! Teastreet to go - keep it hot or cool

  Nieuw! Teastreet to go - keep it hot or cool

  Altijd je favoriete thee mee voor onderweg.

  De Teastreet-to-Go is een dubbelwandige thermosbeker van rvs en bamboo heeft een uitneembare theefilter. De beker houdt je thee tot 8 uur warm of je verse ijsthee tot 12 uur koud. De speciale dop sluit de beker goed af, zodat deze niet lekt en makkelijk in je tas meegenomen kan worden. 

  Onze favorieten voor onderweg om warm te houden zijn de groene thee - jasmine pearls en de kruiden thee - lemon ginger zinger en als verse ijsthee om koud te houden groene thee - Morning sunrise 

  Lees meer »
 6. Kersentijd! - Verse kersen ijsthee

  Kersentijd! - Verse kersen ijsthee

  Hoera de bomen hangen weer vol. Het is kersen-tijd!

  Groene thee - Japanese seduction

  Laat je verleiden door de sensuele combinatie van Japanse groene thee met bloemen en kersen. De typische smaak van de gestoomde Japanse groene thee, die omringd wordt in smaak door tonen van zoete kers en versiert met rozenblaadjes. Probeer deze verleiding maar eens te weerstaan! 

  Recept - Verse ijsthee kersen

  Japanese seduction is heerlijk als hot tea, maar ook als ijsthee. Zo lukt het met gemak voldoende te drinken op een dag.

  • Vul een (ijsthee) kan met 1 liter koud water 
  • Doe in het filter 4 schepjes groene thee - Japanese seduction (houdt ongeveer 2 gram per 250ml aan); mocht je geen ijsthee ka
  Lees meer »
 7. Magic (ice) tea maker - makkelijk en snel verse ijsthee

  Magic (ice) tea maker - makkelijk en snel verse ijsthee

  Magic ice tea 

  Met de BrewT zet je gemakkelijk en snel jouw favoriete verse ijsthee.

  Recept Verse ijsthee 'Lost in Paradise':

  Vul de Magic tea maker /BrewT met kokend water.

  Voeg 2 schepjes (ongeveer 4 gram)  rooibos - Lost in Pardise toe

  Laat de rooibos ongeveer 5 minuten trekken

  Vul in tussen een glas voor de helft met ijsklontjes en een paar stukjes mango

  Plaats de BrewT op het glas en laat de thee over de ijsklontjes lopen totdat het glas vol is.

  Maak de verse ijsthee compleet met een schijf sinasappel of mango op de rand van het glas.

   

  Happy S

  Lees meer »
 8. Nieuw! Sencha Kombucha

  Nieuw! Sencha Kombucha

  Sencha Kombucha

  Een verfrissende thee, van groene thee, komboecha en limoen. Deze heerlijke thee combineert de gezonde eigenschappen van groene thee met de voordelen van komboecha. Naar zegge stimuleert komboecha de spijsvertering, heeft een ontgiftende werking en versterkt het immumsysteem. Met recht een super thee!

  Wat is Komboecha? 

  Komboecha is een drank dat ontstaat uit fermentatie van gezoete groene thee door azijnzuurbacteriën- en gistculturen. De verschillende bacterieen en gisten zetten de suikers om in zuren, enzymen en vitamines. Aan de gefermenteerde drank worden verschillende gezondheidsvoordelen toegeschreven. 

  Komboecha is al duizenden jaren oud. Over de herkomst van komboecha gaan verschillende verhalen. De oorsprong ligt ergens in Azië en is waarschijnlijk later via Rusland naar Europa gekomen. 

  Lees meer »
 9. De verfrissende energybooster - verse ijsthee van maté

  De verfrissende energybooster - verse ijsthee van maté

  Wat is Maté?

  Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De plant groeit in Zuid-Amerika en daar wordt Maté veel gedronken. In Argentinië is het zelfs dé nationale drank. De jonge blaadjes van de Matéplant woden gedroogd en vervolgens fijn gemalen. Mate is zowel warm als koud erg lekker, zacht van smaak als groene thee maar dan iets gerookter.

  Gezonde energy-booster

  Mate bevat cafeïne en net als thee verschillende anti-oxidanten. Het is een echte energiebooster en daarom tevens populair bij sporters. Daarnaast zou de infusie bloedzuiverend en ontgiftend werken en het immumsysteem versterken.  

  Recept - Mate Ijsthee

  Laat 1 schepje mate - Girl from Ipanema (ongeveer 2 gram) trekken in ongeveer 125ml (half glas) kokend water gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens ijsklontje toe tot dat het glas vol is. (half thee/ half ijsklontjes) Maak deze ve

  Lees meer »
 10. Verse ijsthee, een gezonde dorstlesser

  Verse ijsthee, een gezonde dorstlesser

  Nu het kwik weer boven de twintig graden stijgt, gaan we op zoek naar frisse zomerse drankjes. Daarom delen we graag het geheim achter het maken van de perfecte gezonde opfrisser waarvan je gedurende de hele dag onbezorgd kunt genieten, namelijk verse ijsthee. Ijsthee biedt niet enkel verkoeling tijdens de warme zomerdagen, ook zijn ze heerlijk, gezond en geven energie. Ze zijn eenvoudig te bereiden en bijkomend voordeel is dat de drank erg gezond is vanwege de antioxidanten, vitamine en mineralen die thee bevat. Een ideale dorstlesser dus. Neem een zelfgemaakte ijsthee mee naar het park, geniet ervan op het strand of serveer deze tijdens het volgende tuinfeestje. Vier de zomer met zelfgemaakte ijsthee!

  Bereiding ijsthee Bijna alle soorten thee zijn geschikt voor het maken van ijsthee. Ga je voor zwarte of groene thee? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar witte of oolong thee, herbal en rooibos? Het kan allemaal. De bereiding van ijsthee kan op twee verschillende man

  Lees meer »
Posts loader