Het verhaal van Teastreet

Ons verhaal begint in 2737 v Chr., het jaar waarin thee werd ontdekt. Het jaar waarin Keizer Shen Nong Shi, tevens kruidengeneesheer, ervaart dat je de infusie van blaadjes van de Camellia Sinensis kan drinken zonder dood neer te vallen. De meeste kruiden waren namelijk giftig.

 

Hoewel men in het oosten al duizenden jaren geniet van thee en daar zelfs al de eerste school of Tea Art – Gong Fu Cha oprichtte, brengt de VOC pas in de 17e eeuw de eerste thee naar Nederland. Deze is dan nog uitsluitend bestemd voor de adel. Begin 18e eeuw wordt de aanvoer van thee naar Nederland steeds groter en is dan voor iedereen bereikbaar. In die tijd wordt thee voornamelijk heel sterk en zwart van kleur gedronken, met melk om de smaak te verzachten. Gelukkig is deze traditie overgewaaid naar de UK.

Wereldwijd is thee inmiddels de meest populaire drank na water. Thee wordt tegenwoordig weliswaar lichter en zonder melk gedronken, maar vaak nog met weinig aandacht voor smaak en kwaliteit.

Thee is een divers, gezond en heerlijk product en kent oneindig veel variatie. Net als wijn, is thee goed te combineren is met eten. De smaken van de thee en het eten kunnen elkaar versterken en maken het geheel zo nog lekkerder.Er valt nog veel te ontdekken.

Wij bieden hoge kwaliteit losse blad thee. Smaakvolle blends, delicate pure thee en verrassende kruideninfusies. Bij Teastreet willen we je laten ontdekken hoe divers thee is, dat er een thee is voor elk moment van de dag en voor elke stemming. 

Met passie hebben we een mooi assortiment losse blad thee samengesteld. Voor ieder wat wils, van mooie delicate pure thee tot verrassende blends en smaakvolle kruideninfusies.  Om de thee eenvoudig en goed te kunnen bereiden bieden mooie handige thee accessoires. 

What's in your cup?Teastreet