Herontdekking van thee

Ons verhaal begint in 2737 v Chr., het jaar waarin thee werd ontdekt. Het jaar waarin Keizer Shen Nong Shi, tevens kruidengeneesheer, ervaart de aangename geur en smaak van de infusie van blaadjes van de Camellia Sinensis in kokend water. Aanvankelijk dronk men thee als geneesmiddel, later is het een dagelijkse drank in China. 

 

Hoewel men in het oosten al duizenden jaren geniet van thee, brengt de VOC pas in de 17e eeuw de eerste thee naar Nederland en wordt de kostbare drank uitsluitend door de adel gedronken. Begin 18e eeuw wordt de aanvoer van thee naar Nederland steeds groter en is dan voor iedereen bereikbaar.

Hoewel thee al duizenden jaren oud is, is de kennis over thee over het algemeen gering. Tijdens eerdere werkervaringen bij Unilever, Albert Heijn en Rijksmuseum ontdekte ik zowel op kantoor als in horeca dat de meeste bedrijven vaak goede koffie schenken, maar het aanbod thee betreurenswaardig is.

Dat was het begin van Teastreet. We willen je de diversiteit van thee laten ontdekken, voor elk moment en elke stemming is er een thee.

Thee is een divers, gezond en heerlijk product en kent oneindig veel variatie. Net als wijn, is thee goed te combineren is met eten. De smaken van de thee en het eten kunnen elkaar versterken en maken het geheel zo nog lekkerder.

Met passie hebben we een mooi assortiment losse blad thee samengesteld. Voor ieder wat wils, van mooie delicate pure thee tot verrassende blends en smaakvolle kruideninfusies. Om thee eenvoudig en goed te kunnen bereiden bieden we mooie handige thee accessoires.

We willen onze klanten inspireren vaker te kiezen voor heerlijke, gezonde en duurzame thee. Naast dat het drinken van thee gezond is, is het gebruik van losse blad thee ook duurzaam door onder andere minimaal gebruik van verpakkingsmateriaal. Teastreet thee is waar mogelijk biologisch en verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar of recyclebaar.    

Zo zijn de voordelen Teastreet thee drievoudig: lekkerder, gezonder en duurzaam. Wees kritisch in wat je drinkt:

What's in your cup?

Barbara Veldhuizen - Kleinhoven 

 

Teastreet