De voordelen van thee

  1. Thee & Honing

    Thee & Honing
    Thee met honing - Een gezonde combinatie. 
     
    Beide bevatten antioxidanten, mineralen en vitamines. Daarnaast bevat honing enzymen met een ontstekingsremmende en verzachtende werking. 
     
    Maar let op: voeg de honing pas toe als de thee is afgekoeld tot onder de 45 graden. Bij een temperatuur > 45graden gaat de werking van deze enzymen namelijk verloren.
     
    Onze thee & honing blends:
     
    What’s in your cup? 
    Lees meer »
  2. MATE - De gezonde energy booster

    MATE – DE GEZONDE ENERGY BOOSTER

    Kan je wel wat energie gebruiken? Drink een kop maté!

    Maté is een infusie die getrokken wordt van de jonge blaadjes van de Maté-plant. De plant groeit in Zuid-Amerika en daar wordt Maté veel gedronken. In Argentinië is het zelfs dé nationale drank.

    Mate bevat cafeïne en net als thee verschillende anti-oxidanten. Het is een echte energiebooster en daarom tevens populair bij sporters. Daarnaast zou de infusie bloedzuiverend en ontgiftend werken en het immuunsysteem versterken.

    Bekijk hier onze selectie maté

    Lees ook over mate op www.ikpas.nl

    Lees meer »
  3. Het klokje rond met Teastreet thee

    Het klokje rond met Teastreet thee


    Thee is de meest veelzijdige drank en kent oneindig veel variatie in smaak. Voor elk moment van de dag en voor elke stemming is er een thee. Teastreet wil je de diversiteit en veelzijdigheid van thee laten ontdekken en gaat het klokje rond:



    7.00u Ontbijt / Goed begin van de dag

    Groene T – Crispy morning

    Zwarte T – Good morning

    Zwarte T – English breakfast

    10.00u Break / Geeft energie

    Groene T – Chun Mee

    Groene T – Green sweet chai. (puur of als chai-latte)

    Zwarte T – Black Ginger

    12.00u Lunch / Maakt de lunch compleet

    Zwarte T – Old school earl grey (heerlijk met broodjes kaas)

    Groene T – Lovely jasmine

    Groene T – Mao feng

    14.00u Energizer / Haalt je uit de lunchdip

    Zwarte T – Lemon & lime

    Mate – Gril from Ipanema

    Lees meer »
  4. Thee drinken goed voor body & mind

    Thee drinken goed voor body & mind

    Dat thee drinken gezond is wisten we allang. Zo adviseert het Voedingscentrum 2 - 3 koppen thee te drinken per dag voor een gezonde levenstijl en is thee onderdeel van de schijf-van-vijf .

    Maar volgens een nieuw onderzoek blijkt nog gezonder dan al gedacht. Welingelichte kringen publiceerde hier het volgende artikel over:

    Thee drinken is mogelijk gezonder dan gedacht. Volgens een nieuw onderzoek heeft het een positief effect op je hersenen.

    Wie regelmatig thee drinkt heeft een beter georganiseerd brein schrijven onderzoekers van

    Lees meer »
  5. Nieuw! Sencha Kombucha

    Nieuw! Sencha Kombucha

    Sencha Kombucha

    Een verfrissende thee, van groene thee, komboecha en limoen. Deze heerlijke thee combineert de gezonde eigenschappen van groene thee met de voordelen van komboecha. Naar zegge stimuleert komboecha de spijsvertering, heeft een ontgiftende werking en versterkt het immumsysteem. Met recht een super thee!

    Wat is Komboecha? 

    Komboecha is een drank dat ontstaat uit fermentatie van gezoete groene thee door azijnzuurbacteriën- en gistculturen. De verschillende bacterieen en gisten zetten de suikers om in zuren, enzymen en vitamines. Aan de gefermenteerde drank worden verschillende gezondheidsvoordelen toegeschreven. 

    Komboecha is al duizenden jaren oud. Over de herkomst van komboecha gaan verschillende verhalen. De oorsprong ligt ergens in Azië en is waarschijnlijk later via Rusland naar Europa gekomen. 

    Lees meer »
  6. Dubbel ontspannen met thee

    Dubbel ontspannen met thee

    Een kop thee is al eeuwen een beproefd middel dat helpt bij het verminderen van stress en spanning. Zowel overdag bij stress en spannende momenten kan thee ontspannend werken. Het drinken van thee voor het slapengaan kan zo bijdragen aan een goede nachtrust. Bovendien sla je twee vliegen in één klap. De thee an sich zal voor ontspanning zorgen, maar ook het rustmomentje voor jezelf is een fijne verwennerij.

    Lees meer »