De lekkerste ijsthee maak je zelf

Bereid je voor op zomerse dagen! Hoewel een verse ijsthee ook een heerlijke en gezonde frisdrank is met kouder weer. 

De lekkerste ijsthee maak je gemakkelijk zelf. Met de Kinto ijsthee kan kan je de ijsthee makkelijk bereiden en bewaren in de ijskast.

Voor het bereiden van verse ijsthee zijn er 2 methoden;  de snelle methode hot brew en de langzame methode cold brew. Voor de lekkerste ijsthee op basis van zwarte of groene thee adviseren we de cold brew methode. Met kruiden- en rooibos zijn beide methode geschikt. 

Hot Brew
Gebruik 4 á 5 gram thee per 250 ml
Zet de thee op de gebruikelijke wijze
Vul een beker of kan voor de helft met ijsklontjes
Schenk de warme thee uit over het ijs
Voeg eventueel honing, ahornsiroop, vers fruit of voor een
winterse smaak specerijen of kruiden toe
Serveer uit of bewaar in de ijskast.

Cold Brew
Laat de thee 4 – 8 uur trekken in koud water
Verwijder de thee
Voeg eventueel honing, ahornsiroop, vers fruit of voor een
winterse smaak specerijen of kruiden toe
Serveer uit of bewaar in de ijskast.

Lekker als ice tea

Old school earl grey – zwarte T

Crispy morning – groene T

Morning sunrise – groene T

Summer in the city – kruiden (cafeïnevrij)

Lost in paradise – rooibos (cafeïnevrij)