Verse thee

Welke verse thee is het best?

Veel mensen bestellen hun thee in zakjes, maar losse thee smaakt over het algemeen aanzienlijk beter. De losse theeblaadjes krijgen zo namelijk meer ruimte om zich te ontvouwen en te trekken in het water, waardoor de smaakstoffen beter tot hun recht komen. Bovendien bevat verse pure thee geen toegevoegde smaakstoffen, terwijl bij pure thee in zakjes soms wel gemengd wordt. Deze toegevoegde smaakstoffen in theezakjes zijn zichtbaar door witte kleine korreltjes tussen de thee.  

Overweeg je om verse thee te bestellen? Bij Teastreet bieden we tal van verschillende soorten thee aan. Al onze theesoorten zijn van hoge kwaliteit, maar welke theesoort is nu het best? Dat is afhankelijk van je persoonlijke wensen! Wij beschrijven de verschillende theesoorten, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

 

Welke soorten verse thee zijn er?

Thee wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant: de Camelia Sensis. Deze plant is van oorsprong afkomstig uit Zuidoost Azië. De smaak van de thee wordt door meerdere factoren bepaald. Zo hebben de bodem, de hoogte en het klimaat veel invloed op de smaak van de thee. Het soort thee wordt bepaald door de manier waarop de theeblaadjes verwerkt zijn. Het is dus niet zo dat groene thee, zwarte thee en witte thee allemaal afkomstig zijn van een ander soort plant. Overigens zijn rooibosthee, kruidenthee en mate geen echte theesoorten. Officieel zijn dit infusies, omdat ze geen blaadjes van de Camelia Sensis bevatten.

 

Zwarte thee

Zwarte thee krijg je door na het plukken van de theeblaadjes de blaadjes te laten verwelken. De bladeren worden vervolgens gerold om ze zo te kneuzen, zodat het oxidatieproces begint. Het oxidatieproces bij verse zwarte thee duurt 8 - 20 uur en zorgt voor een sterkere smaak. Om het oxideren te stoppen, worden de theebladeren verhit en vervolgens gedroogd. Zwarte thee bevat doorgaans een hoger cafeïnegehalte dan groene of witte thee.

 

Drink je graag een sterke verse thee bij het wakker worden? Probeer dan eens de Good Morning uit onze webshop. Ook de Old School Earl Grey en de Spicy Black Chai zijn lekker vol van smaak.

 

Groene thee

Bij verse groene thee worden de theebladeren na het verwelken direct verhit. Dit kan door stomen of wokken van de theeblaadjes. In tegenstelling tot bij zwarte thee vindt er geen oxidatieproces plaats. Bij het stomen van de theebladeren krijgt thee een meer grassige smaak van bij het verhitten van de thee door wokken. Groene thee kan je het beste laten trekken in water met een temperatuur van maximaal 80C. Bij een te hoge temperatuur krijgt groene thee een bittere smaak. Groene thee bevat de meeste natuurlijke antioxidanten.

De beste verse groene thee

Bij Teastreet bieden we verschillende soorten groene thee aan. Crispy Morning en Morning Sunrise zijn een uitstekende keuze als je graag een kopje thee drinkt om wakker te worden. Houd je van thee met een bloemige smaak? Dan is Lovely Jasmine een heuse aanrader. En voor de koude wintermaanden hebben we de Green Sweet Chai. Deze kruidige thee smaakt licht naar kaneel en abrikoos.

 

Witte thee

Witte thee wordt gemaakt van jonge theeblaadjes. De jonge, vaak nog donzige theeblaadjes  worden geplukt en daarna direct gedroogd. Bij verse witte thee vindt net als bij verse groene thee geen oxidatie plaats in het proces van theeblaadjes tot thee. Witte thee is de meest verfijnde theesoort en heeft een zeer lichte smaak. Ben je een liefhebber van witte thee? Dan raden we je de witte thee blend  Winter Orange Cake aan te bestellen. Andere goede keuzes zijn de Crazy in Love en de Sweet Rose.

 

Rooibosthee

Rooibosthee is een infusie en geen thee als zijnde bevat geen echte blaadjes van de Camelia Sinensis. Het is een type kruidenthee die gemaakt wordt van blaadjes of naaldjes van de rooibosstruik. Deze plant komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Na het plukken worden de blaadjes gefermenteerd, waardoor het de rode kleur krijgt. De Rooibos struik is groen van kleur. Rooibos geeft een thee met een milde zoete smaak.

Rooibosthee bevat geen cafeïne of tannine. Om die reden is rooibosthee een goed alternatief als je niet goed tegen cafeïne of tannines kunt. Bovendien is rooibosthee een betere keuze voordat je gaat slapen. Net als echte thee, is rooibosthee rijk aan antioxidanten.

Ben je een liefhebber van verse thee, maar kun je niet goed tegen cafeïne en/of tannines? Of drink je graag nog verse thee voordat je gaat slapen? Probeer dan eens de Honey Bee, Cape Town Fog, Bushtea Orange of onze standaard rooibosthee.

 

Kruidenthee

Naast rooibosthee, zijn er nog meer kruidenthees te verkrijgen. De meeste soorten kruidenthee bevatten geen cafeïne. Bij Teastreet hebben we verschillende soorten kruidenthee. Hieronder noemen we een aantal populaire soorten die je in ons assortiment terug kunt vinden.

De beste verse kruidenthee

Ben je een liefhebber van kruidenthee? Omdat deze theesoorten van verschillende kruiden gemaakt worden, hebben ze stuk voor stuk een unieke smaak. Zo is onze Spearmint thee lekker fris van smaak. De Lose Yourself zeer geschikt is om een ijsthee van te maken. En de Sweet Dreams is een uitstekende keuze voordat je gaat slapen. Andere populaire kruidenthees uit ons assortiment zijn de Lemon Ginger Zinger en de Take it Slow.

 

Mate

Mate thee is een drankje dat gemaakt wordt van de matéplant. Vooral in Zuid-Amerika is deze drank erg populair. In landen als Argentinië en Paraguay wordt mate volop gedronken. Net als echte thee bevat ook mate cafeïne. Het cafeïnegehalte in mate is zelfs te vergelijken met koffie. Mate is kruidig, zacht van smaak en is rijk aan antioxidanten. Een gezonde energydrink, die ook vaak door sporters gedronken wordt. Wil jij mate proberen? Probeer dan eens Girl from Ipanema uit ons assortiment.

 

Hoe behoud verse thee het best zijn smaak?

De smaak van verse thee is afhankelijk van het soort thee dat je koopt. Houd er wel rekening mee dat de smaak van de thee minder kan worden als je de theeblaadjes te lang bewaard. Om de smaak van de thee zo lang mogelijk te behouden, kun je de blaadjes in een lucht- en lichtdichte verpakking bewaren. Dat is mogelijk met behulp van een theeblik.

 

Verse thee bestellen bij Teastreet?

Ben jij op zoek naar heerlijk verse thee? Dan ben je bij Teastreet aan het juiste adres. We hebben een uitgebreid assortiment losse thee. Zowel pure thee, 1 theesoort bijvoorbeeld Sencha,  als theeblends, thee gemixt met andere theesoorten aroma’s en/of kruiden bijvoorbeeld Crispy Morning. Bij bestellingen vanaf € 40 betaal je geen verzendkosten. We doen jouw bestelling binnen 1-2 dagen op de post. Daardoor kun je al snel van verse thee genieten. Aan iedere bestelling voegen we een gratis sample toe, zodat je ook kennis kunt maken met andere theesoorten.