Thee specials



THEERECEPTEN 

De meest gangbare manier om thee te drinken is door het te laten trekken in warm of heet water. Maar er zijn nog veel meer opties om je thee te drinken. Denk bijvoorbeeld aan thee met melk, koud- of bruisend water of verrijkend met fruit, (natuurlijke) siropen en andere heerlijke smaaktoevoegingen. Wij hebben de lekkerste recepten voor een heerlijke theedrank voor je uitgezocht. Is weer eens iets anders! 

 

ICED MATCHA LATTE

Iced matcha latte 

Ingrediënten
- Matcha 
- Matcha bamboe lepel
- Matcha kom
- Matcha klopper
- Melksoort zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk of kokosmelk 
- Water 80 ml 
- Honing of arhornsiroop

Bereiding
Kook water en laat het vervolgens afkoelen tot 80° C (geen zin om te wachten? Doe er wat koud water bij of giet het water een paar keer over in een koude beker). Doe 4 matcha bamboe schepjes of 1 theelepel Matcha in de Matcha kom. Giet er 80 ml warm (80° C) water bij. Klop de thee met een matcha klopper tot er een beetje de schuim op komt (ongeveer 15 seconden). Voeg 300 ml warm opgeschuimde melk of sojamelk toe. Breng eventueel op smaak met honing of ahornsiroop.

Vul een glas met ijsklontjes en schenk de matcha latte uit over het ijs.

Enjoy! 

 

Verse IJsthee  

Foto: Gezonde Dutchies

Ingrediënten
- Lemon ginger zinger (kruidenthee) 
- Gekookt water 
- 1 citroen 
- 1 takje munt 

Bereiding
Zet de Lemon ginger zinger thee zoals staat aangegeven (1 schepje, 100 graden, 5 minuten trektijd). Laat de thee vervolgens afkoelen en voeg hier ijsklontjes aan toe. Breng extra op smaak met een schijfje citroen en takje munt. 

 

 

Alcoholvrije champagne cocktail 

Foto: Gezonde Dutchies

Ingrediënten
Rosemary's whisperer* (witte thee)
- Bruisend water 


Bereiding
Neem voor een glaasjes 1x schepje teaspoon Rosemary's whisperer en laat dit trekken in koud bruisend water. Voor de beste smaak laat je dit 4 tot 8 uur trekken in de koelkast. Maak het extra leuk met een framboosje erin! 



Chai tea latte 

Ingrediënten
- Chai thee 

zwart - Spicy black chai 
zwart - Spice girl chai 
groen - Green sweet chai 
kruiden - Creamy choc chai (cafeïnevrij)
rooibos - Chill out chai (cafeïnevrij)

- Teaspoon ofwel maatlepel 
- Melksoort zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk of kokosmelk 
- Honing of maple syrup 

Bereiding 
Laat 1 schepje teaspoon chai thee trekken in ongeveer 125 ml kokend water (= halve beker). Een richtlijn voor de watertemperatuur en de trektijd staat per theesoort vermeld op de website bij de thee of op de achterzijde van de theeverpakking. Schenk 125 ml (opgeklopte) warme melk bij de chai. Voeg om het extra zoet te maken een beetje honing of maple syrup toe en klaaar is de chai latte. 


Matcha latte 

Ingrediënten
- Matcha 
- Matcha bamboe lepel
- Matcha kom
- Matcha klopper
- Melksoort zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk of kokosmelk 
- Water 80 ml 
- Honing of suiker 

Bereiding
Kook water en laat het vervolgens afkoelen tot 80° C (geen zin om te wachten? Doe er wat koud water bij of giet het water een paar keer over in een koude beker). Doe 4 matcha bamboe schepjes of 1 theelepel Matcha in de Matcha kom. Giet er 80 ml warm (80° C) water bij. Klop de thee met een matcha klopper tot er een beetje de schuim op komt (ongeveer 15 seconden). Voeg 300 ml warm opgeschuimde melk of sojamelk toe. Breng eventueel op smaak met honing of suiker.