Hoe bereid je groene thee?

Wat is de juiste temperatuur voor groene thee?  


Als je een kop zwarte- of kruidenthee zet, kun je na het koken de losse bladthee gelijk in het hete water leggen. Dit is wat je eigenlijk altijd automatisch doet, wat erg logisch is. Bij het zetten van groene thee kun je dit beter niet doen.  

Wanneer je groene thee laat trekken in een te hoge temperatuur, krijgt het een bittere smaak. Hiermee komt de echte smaak niet tot haar recht. 
Groene thee bereid je met een temperatuur van 70 – 80 graden. Je kunt dit op twee manieren doen: 

  • Laat het water een paar minuten afkoelen voordat je de groene thee in het water laat trekken. 
  • Een snellere methode is het mengen van 4/5 kokend water met 1/5 koud water.


Probeer het zelf en je proeft meteen verschil! 

Twijfel je over de juiste temperatuur van een bepaalde thee? Op onze website staat bij elke thee aangegeven met welke temperatuur je de thee moet zetten. Als je meer wil weten lees hier meer >>> bereiding van thee
 

Happy Steeping!