Over Teastreet

 

Ons verhaal begint in 2737 v Chr., het jaar waarin thee werd ontdekt. Het jaar waarin Keizer Shen Nong Shi, tevens kruidengeneesheer, ervaart dat je de infusie van blaadjes van de Camellia Sinensis kan drinken zonder dood neer te vallen. De meeste kruiden waren namelijk giftig.

 

Hoewel men in het oosten al duizenden jaren geniet van thee en daar zelfs al de eerste school of Tea Art – Gong Fu Cha oprichtte, brengt de VOC pas in de 17e eeuw de eerste thee naar Nederland. Deze is dan nog uitsluitend bestemd voor de adel. Begin 18e eeuw wordt de aanvoer van thee naar Nederland steeds groter en is dan voor iedereen bereikbaar. In die tijd wordt thee voornamelijk heel sterk en zwart van kleur gedronken, met melk om de smaak te verzachten. Gelukkig is deze traditie overgewaaid naar de UK.

 

Wereldwijd is thee inmiddels de meest populaire drank na water. Thee wordt tegenwoordig weliswaar lichter en zonder melk gedronken, maar vaak met weinig aandacht voor smaak en kwaliteit.

 

Zo’n 300 jaar nadat de eerste thee in Nederland aankomt fietsen wij door Amsterdam. Eva vertelt enthousiast over haar afstudeerproject voor Academie Artemis, een nieuw theeconcept. Geinspireerd door de vernieuwing in de koffiewereld, waar passie voor topkwaliteit in een moderne omgeving centraal staat, ontstaat het idee om hetzelfde voor thee te realiseren. Waarom vindt iedereen goede kwaliteit koffie belangrijk en wordt tegelijkertijd zo weinig aandacht besteed aan thee? Waarom drinken we thee alleen op de geijkte momenten en variëren we slechts met 1 of 2 soorten? Barbara is overtuigd en samen besluiten ze dat het tijd is voor verandering. Waarom? Omdat thee gezond, heerlijk en verschillend is! Thee is immers veel gevarieerder in smaak. Je kan er eindeloos in blijven ontdekken.

 

Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van thee is begonnen. Teastreet.nl is live. Discover great tea. Met passie hebben we een mooie selectie kwaliteitsthee samengesteld die voor iedereen toegankelijk is. Van kinderen tot de echte fijnproevers.

 

Happy Steeping!

 

Welcome to Teastreet
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg een zakje thee van de maand bij je volgende bestelling vanaf €30.