Over Teastreet

 

Ons verhaal begint in 2737 v Chr., het jaar waarin thee werd ontdekt. Het jaar waarin Keizer Shen Nong Shi, tevens kruidengeneesheer, ervaart dat je de infusie van blaadjes van de Camellia Sinensis kan drinken zonder dood neer te vallen. De meeste kruiden waren namelijk giftig.

 

Hoewel men in het oosten al duizenden jaren geniet van thee en daar zelfs al de eerste school of Tea Art – Gong Fu Cha oprichtte, brengt de VOC pas in de 17e eeuw de eerste thee naar Nederland. Deze is dan nog uitsluitend bestemd voor de adel. Begin 18e eeuw wordt de aanvoer van thee naar Nederland steeds groter en is dan voor iedereen bereikbaar. In die tijd wordt thee voornamelijk heel sterk en zwart van kleur gedronken, met melk om de smaak te verzachten. Gelukkig is deze traditie overgewaaid naar de UK.

 

Wereldwijd is thee inmiddels de meest populaire drank na water. Thee wordt tegenwoordig weliswaar lichter en zonder melk gedronken, maar vaak nog met weinig aandacht voor smaak en kwaliteit.


Thee is een mooi, gezond en heerlijk product en kent oneindig veel variatie. Net als wijn, is thee goed te combineren is met eten. De smaken van de thee en het eten kunnen elkaar versterken en maken het geheel zo nog lekkerder. 

 

Wij willen je thee laten ontdekken. Wij bieden hoge kwaliteit losse blad thee. Smaakvolle blends, delicate pure thee en verrassende kruideninfusies. Bij Teastreet willen we je laten ontdekken dat er een thee is voor elk moment van de dag en elke stemming. 

 

Met passie hebben we een mooie selectie losse blad thee samengesteld die voor iedereen toegankelijk is. Van kinderen tot de echte fijnproevers.

 

What's in your cup?

 

Welcome to Teastreet
Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg een zakje thee van de maand bij je volgende bestelling vanaf €30.